HTML

Comment-All-Ok

Megannyi dolog történik a világban és kis hazánkban, amiről eddig csak más blogok hozzászólásainál volt alkalmam a véleménykifejtésre. Elhatároztam, hogy a kommentes bozótharcból kilépve saját blogot indítok. Célom a számomra érdekesnek talált hírek könnyed kommentálása, illetve a politikai tartalmú írások esetében az egyszerű ember szemével nézni a történéseket. Vitaindítónak jó lesz ez, a tuttit meg majd megmondják az olvasók a hsz-ekben.

Friss topikok

  • Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: @CommentAllOk: "- Vadai Ágnes 1974 februárjában született. Miért nem emlékezhet 1956 hőseire?" -... (2012.10.16. 12:58) UPDATE! Azt hittem, hogy a HírTV-t nézem...de nem, ez az ATV!
  • CommentAllOk: @Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Én pont azokhoz húznám azt a bizonyos ixet, ha ... (2012.10.15. 20:45) Menekülnek-e a magyarok?
  • CommentAllOk: @Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: igazad van, de ennél szerintem egyszerább a hel... (2012.10.12. 12:21) Fibusz, figyusz!
  • CommentAllOk: indazs: Tudod, ezt mindkét oldalról lehet nézni: - Ha balos vagy, akkor azért. Hiszen ki tehet a ... (2012.10.10. 14:25) Kiragadott szavak

Címkék

Archívum

Kiragadott szavak

2012.10.09. 11:18 CommentAllOk

Az első írásomban a magyar politikai élet legfényesebb üstökösével, Gyurcsány Ferenccel - illetve az ő legutóbbi nyilatkozatával -  szeretnék foglalkozni.

Az index.hu ma megjelent cikkből ragadnék ki pár szót vagy mondatot. Az eredeti írás itt olvasható: A Milla többet árt, mint használ.

Szinte az Orbán-kormány beiktatása óta azt lehet hallani, hogy baloldali összefogásra van szükség ahhoz, hogy 2014-ben le lehessen váltani a Fideszt. Gyurcsány, mint valami fideszes beépülő ügynök, úgy vágta taccsra az MSzP-t, hogy az azóta sem tért magához. Vannak némi változást mutató apró jelek, pl.a dunaföldvári és soproni győzelmek, de ezeket még nem lehet tendenciának nevezni. A baloldali választási bukás után az ex-miniszterelnök, mint aki jól végezte a dolgát, megalapította a saját pártját és hátrahagyta a régi csibészeket bajtársait. Ez utóbbiak talán nem is bánják annyira a válást, a DK pedig nem tudott megerősödni. Ez fájhat annyira Fletónak, hogy aztán már a maradék önkritikáját félretéve ilyeneket mondjon, hogy

"A Milla többet árt, mint használ..."

Pont az ő szájából furcsa ezt a szót hallani: árt. A rendszerváltás óta a legnegatívabb megítélésű (de mondhatnánk úgy is: a legkártékonyabb) politikus ne mondja már másokra, hogy ártalmasak. Az ő szempontjából biztos. Mert így folytatja:

"... (a Milla) elszívja a levegőt a kormánnyal szembeni alternatíva elől, mert nem tesz különbséget a demokraták és a jelenlegi rezsim között, és hamis illúziókat épít."

És ki vagy mi lenne az az alternatíva? Hát persze, hogy a DK. A Demokraták. Pedig az, ha valaki egyenlőségjelet tenne a DK és "jelenlegi rezsim" közé, az akár még dicséretként is felfogható lenne a DK szemszögéből. A hamis illúziók építését pedig szintén nem neki kellene felemlegetnie. A politikai életben eltöltött hosszú évei után már ismerjük Gyurcsányt annyira, hogy tudjuk, amit mond vagy ígér, annak az ellenkezőjét gondolja vagy fogja tenni. De a karrierje elején még nem így volt, az embereket meg tudta fogni a vágyálmaikon keresztül. Azóta nagyot fordult a világ. Például a hazug szó keresőmezőbe gépelése után a gugli automatikusan felkínálja: gyurcsány.

Ő az, aki a demokrácia szót megfosztotta a jelentésétől. Most is azon mesterkedik, hogy majd ő állhasson a baloldali összefogás élére. De az összefogás vágya ellenére bomlaszt:

"Nem javaslom, hogy bárki is elmenjen a Milla tüntetésére „biodíszletnek”, hogy építse a Milla nimbuszát, ami rossz célt szolgál" - Azt most mégsem mondhatta, mint anno 2006-ban Galambos és Szilvásy a Fidesz tervezett gyűlése előtt, hogy "nem biztonságos".

Beszélt Bajnaival is és kérte, hogy ne a Milla rendezvényén jelentse be az esetleges visszatérését - ergo őt és a DK-t támogassa.

De a cikk legjobb része az amikor Gyurcsány megfenyegeti a Millát, hogy ha "nem változik a helyzet", akkor október 23-án a Demokratikus Koalíció külön fog ünnepelni rendezvényt szervez és "nem fogják korlátozni saját magukat azért, hogy a Milla tüntetéseire elegen tudjanak menni."

Na itt a végére már meg is ijedtem. Mi lesz, ha a végén már annyira nem fogja magát Fletó és csapata korlátozni, hogy a választást is megnyerik 2014-ben?

12 komment

Címkék: politika gyurcsány félelem milla

A bejegyzés trackback címe:

https://commentallok.blog.hu/api/trackback/id/tr84828244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pacsni · http://megminden.lapunk.hu/tarhely/megminden/kepek/pacsni.jpg 2012.10.09. 13:43:51

Nagyjából egyetértek, de azt félreértetted, hogy ellene akarnak menni a milla tüntetésnek. Kifejezetten azt mondta, hogy időpontban nem akarnak ütközést vele. Bár erre önző okuk is lehet.

dogbakszi 2012.10.09. 14:08:55

A blogger Gyurcsányfóbiáját nem akarom kiragozni, az nagyon látszik...,
...de megkérdem a blogírót...
Volt már Millás tüntetésen? És mit gondol arról a jövőképről, amit ott hallott? ...Vagy talán nem hallott semmilyen jövőképet?
Érdemes a Gy.F. ATV-ben elhangzott interjúját megnézni, mielőtt fröcsögne. Ott éppen az hangzik el, hogy azokon a megmozdulásokon csak azt mondják meg, hogy ez nem kell, de nincs mellé téve, hogy akkor mi kell, mit is kéne tenni. Már régóta, több Milla által szervezett megmozduláson is jellemző volt, hogy a végén azt mondják annak a tiltakozónak, aki azért ment ki oda, mert nagyon "nem tetszett a rendszer", hogy "Most akkor menjetek békével haza, beszélgessetek erről barátaitokkal, ismerőseitekkel." ...No und?...
...vagyis mint egy büdös "k", felhúzzák a résztvevőt, aki arra vár, hogy történjen valami, de ehelyett arra kéri a "k", hogy innentől fejezze be saját maga kézi vezérléssel (maszturbáljon magában)...
Ez az a jelenség, ami ártalmas, hiszen a legközelebbi tüntetésre nem fog az kimenni, akit csak azt érzékeli, hogy ugyan összejöttünk, de a szervezet, amely ide csődítette, csak langyi módon áll a nagyobb demokratikus deficittel szemben is, halovány fogalma sincs arról, hogy mit kellene csinálni, nem ad programot, nem ad megoldást ahhoz, hogyan kezeljék az adott problémát.

fepe 2012.10.09. 14:44:50

@dogbakszi: Kíváncsian kérdezem, hogy a DK ezzel szemben ad programot? Tehát ha kimegyek egy DK rendezvényre, akkor ott megtudom, hogy mennyi lesz 2-3 gyerek után a családi adókedvezmény? Mennyi lesz az áfa, meg az szja hány sávos lesz milyen %-okkal? Mert speciel engem ez érdekel a legjobban. A többi bullshit a sajtószabadságról, alkotmányról, kit hány évre hova neveznek ki, hát nagyon hidegen hagy...

Ja és a program első és egyben utolsó pontja ne az legyen ha kérhetem, hogy zavarjuk el Orbánt...

CommentAllOk · http://commentallok.blog.hu/ 2012.10.09. 14:55:33

"A blogger Gyurcsányfóbiáját nem akarom kiragozni, az nagyon látszik..." - most még csak ez látszik, hiszen ez az első írás. Később majd letisztul, hogy van itt még "fóbia" bőven.

Köszönöm a kommenteket mindenkinek!

dogbakszi 2012.10.09. 16:32:06

@fepe:
Ha a DK-tól kérdezi, akkor biztosan szívesen válaszolnak a kérdésére. Egyébként ez választási program, és pl. ahogy innen-onnan olvastam róla, valamint hallottam, ott nem az egykulcsost preferálják. De nem erről a programról volt csak szó... de a Milla eddig még egy ilyen elképzalést sem tudott felmutatni, nem is beszélve annak háttérszámításáról.

"A többi bullshit a sajtószabadságról, alkotmányról, kit hány évre hova neveznek ki, hát nagyon hidegen hagy..."
Lehet így is hozzáállni, de az ilyen jellegű hozzáállásnak a következménye a jelenlegi helyzet.
Annak, aki az internetet használja, még könnyű tájékozódni, de ha a közmédiát pártmédiává züllesztve, a kereskedelmit bírságokkal vagy megszüntetéssel fenyegetve hallgatólagos együttműködésre kényszeríti a kormányzó párt a médiákat, akkor hogyan jut el más elképzelés és gondolat azokhoz az állampolgárokhoz, akik máshonnan nem tudnak tájékozódni? Ennyit a sajtószabadságról.
Ha valakinek a jogait úgy tiporják el, hogy közben azt a törvényt az alaptörvénybe helyezik, akkor az az alaptörvény nem jó alaptörvény. Ha sok ilyen jogsértés történik, akkor aki ide befektetni kíván, az hazárdőr, vagy szerencsejátékos, hisz bármely pillanatban kisemmizhetik olyan törvénnyel, amit az alaptörvénybe helyeznek. Nincs jogbiztonság. De ha nincs jogbiztonság, akkor a gazdaság is mélyrepülésbe kezd (ezt láthatjuk most). Ilyen körülmények közt kiszámíthatatlan lesz, hogy honnan és milyen pénzt, kedvezményt fog kapni. Ennyit az alaptörvényről és a jogbiztonság hiányáról.
És ezt fokozhatják, hogy nem csak egy belátható időre, hanem ha nincs valakinek 2/3-a, akkor élete végéig lehet az a pártkatona abban a pozícióban, amivel megbízóját kiszolgálja.
Ha mindez hidegen hagyja, akkor Ön nem itt él, vagy olyan szerencsés, hogy nem hatnak önre ezek a problémák. Ellenkező esetben Ön nem tekinthető tudatos választónak, s ebből adódóan önnel ez a hatalom még ki fog babrálni.

Scagnetti 2012.10.09. 16:35:04

@fepe: "Ja és a program első és egyben utolsó pontja ne az legyen ha kérhetem, hogy zavarjuk el Orbánt..."

Pedig ennyi lesz, nem több. Már vagy 15 éve ez az egyetlen programpont a szociknál, és most a DK-nál is.

Ezért félnek az új politikai szereplőktől, hogy azok véletlenül valami elfogadható, programnak nevezhető valamivel is elő tudnak állni, és a bizonytalan szavazók (ma már az összes választó több mint fele) elindulnak feléjük. Ráadásul az ilyen új szereplők esetében nem működik az "utáld őt, és ezért szeress engem" taktika sem, mert ezek mindkét eddigi oldal politikusait megvetik és távol tartják maguktól.

Ahogy a Fidesznek, úgy az MSZP-nek is (és nyugodtan ideírhatjuk a DK-t is) az az érdeke, hogy megmaradjon a kétpólusú politika, a baj-jobb váltás, ahol az is elég a szavazók kielégítéséhez, hogy a másik oldalt szidják. Ezek 15 éve abból élnek, hogy szidják a másikat, és ezzel terelik el a figyelmet arról, hogy ők maguk sem jobbak semmivel. Lehet, hogy nem a Milla, de előbb-utóbb valaki ebbe belerondít, és akkor nagy bajban lesznek a fiúk. Ettől rettegnek, ezért támadnak mindenkit, akiben látják ennek lehetőségét.

indazs 2012.10.09. 17:26:42

Ez az első blog, de már meg is találta a rendszerváltás óta legkártékonyabb politikust. Így már nem is érdemes olvasnom, főleg azért, mert a kártékonysági listámon -bár hátrébb rajta van az általatok győztesnek nyilvánított politikus- de egészen más vezeti toronymagasan a listát. Szerintem nem ugyanott élünk.

Mc Master 2012.10.09. 17:30:41

@Scagnetti: Nagyon jól látod a dolgokat. Ezek az álbal-, áljobb-, álliberális álpolitikusok sosem foglalkoztak az igazi munkájukkal: a haza szolgálatával. Most rettegnek, hogy kinyílik a nép szeme és valami új és eddig ismeretlen erőt küld a hatalomba, ami majd esetleg komolyan elszámoltat, ami majd valódi sikereket ér el és megdől az összes eddigi mutyi. A világ hirtelen nagyot változott, az internet és a hozzá kapcsolódó lehetőségek már nem engedik meg a régi típusú, tudatlanságra és feledékenységre alapozó politikát. Egy-két kattintás és az ember vissza tud nézni minden régi tettet és ígéretet.

Andráska8 2012.10.09. 18:30:45

Ez nem cikk volt kedves szerző, hanem interjú.
Itt meghallgathatod Gyurcsányt saját hangján.

atv.hu/cikk/20121008_gyurcsany_a_milla_tobbet_art_mint_hasznal?source=hirkereso

fepe 2012.10.10. 07:59:16

@dogbakszi: Nem hiszem, hogy nekem kéne személyesen elfáradnom mind a 100 magyarországi párthoz, megkérdezni, hogy mizu, hogyan gondoljátok. Ha ők nem találnak meg, az engem érdeklő problémákkal, válaszokkal, akkor súlytalanok a szememben. Pedig elég sokmindent elolvasok a témában, elhiheted. A választási "kampány" kimerül abban, hogy mindenkit le orbánbérenceznek, akik nem állnak rögtön melléjük teljes vállszélességgel. Egy 2%-os párt elvárja egy 5%-os LMP-től, hogy így tegyen. Normális?!
Hát ez nem program a szememben.

A "bullshit" kategóriában meg sokszor akad azért olyan, amivel speciel egyet is lehetne érteni, de néhány tahó Brüsszelig is elcsoszog, ha csak 1%-ban hátrányosan is érinti a dolog. Így meg aztán igen csak nehéz megváltoztatni bármit is, ami az emberek agyába bele lett betonozva a kommunizmusban. Nem hiszem, hogy a DK egységesítené a nyugdíjkorhatárt, holott minden jóérzésű ember számára ez lenne a természetes. Hogy csak egy kiragadott példát említsek...

CommentAllOk · http://commentallok.blog.hu/ 2012.10.10. 14:20:32

Andráska8: maradjunk annyiban, hogy az index.hu-n cikk jelent meg. Hogy annak alapja egy riport volt, az más kérdés. Sajnálom, de nem nézek ATV-t.

CommentAllOk · http://commentallok.blog.hu/ 2012.10.10. 14:25:13

indazs: Tudod, ezt mindkét oldalról lehet nézni:

- Ha balos vagy, akkor azért. Hiszen ki tehet a 2/3-ról?

- Ha jobbos vagy, akkor meg "az elmúlt nyolc év".

De olyan nincs, hogy valaki azt mondja, hogy de szupi, hogy a Fidesz van hatalmon és az MSzP jól kormányzott, illetve olyan sincs, hogy szar a fityesz is és az mszp is, de bezzeg Fletó, na ő igen.

A blogolás meg szubjektív dolog, a kártékonyságot nem lehet számokkal mérni. Szerintem, ebben a pillanatban ő a top rat. Pár év múlva lehet, hogy majd leszorul a listáról. Vagy nem.
süti beállítások módosítása