HTML

Comment-All-Ok

Megannyi dolog történik a világban és kis hazánkban, amiről eddig csak más blogok hozzászólásainál volt alkalmam a véleménykifejtésre. Elhatároztam, hogy a kommentes bozótharcból kilépve saját blogot indítok. Célom a számomra érdekesnek talált hírek könnyed kommentálása, illetve a politikai tartalmú írások esetében az egyszerű ember szemével nézni a történéseket. Vitaindítónak jó lesz ez, a tuttit meg majd megmondják az olvasók a hsz-ekben.

Friss topikok

  • Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: @CommentAllOk: "- Vadai Ágnes 1974 februárjában született. Miért nem emlékezhet 1956 hőseire?" -... (2012.10.16. 12:58) UPDATE! Azt hittem, hogy a HírTV-t nézem...de nem, ez az ATV!
  • CommentAllOk: @Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Én pont azokhoz húznám azt a bizonyos ixet, ha ... (2012.10.15. 20:45) Menekülnek-e a magyarok?
  • CommentAllOk: @Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: igazad van, de ennél szerintem egyszerább a hel... (2012.10.12. 12:21) Fibusz, figyusz!
  • CommentAllOk: indazs: Tudod, ezt mindkét oldalról lehet nézni: - Ha balos vagy, akkor azért. Hiszen ki tehet a ... (2012.10.10. 14:25) Kiragadott szavak

Címkék

Archívum

UPDATE! Azt hittem, hogy a HírTV-t nézem...de nem, ez az ATV!

2012.10.15. 15:21 CommentAllOk

Az ATV meghívott három politikust a Szabad szemmel című műsorába: Vadai Ágnes (DK), Juhász Péter (Milla) és Szanyi Tibor (MSzP) .


Már a műsor eleje is szimbolikus. Amíg a riporternő felkonferálta a Bajnai Gordon millás fellépéséről szóló beszélgetést, addig elkezdték kép a képben közvetíteni a Felix Baumgartner földet érését. A szürke képben egy ejtőernyős zuhan...Az ejtőernyős Bajnai, gondolhatja a néző. Igen, Bajnai magasból száll alá a pórnép közé. Zuhan. A népszerűsége is zuhan. Ha nem most, akkor később fog. Mégis "Bajna Gordon volt az egyetlen miniszterelnök, aki szembement a saját pártjával..."- mondja Juhász később. De kezdjük az elején:

1.38, Vadai: "...oda nem szívesen megyek, ahova nem hívnak meg." - Lol, hívtak téged az Avasra vagy most azokra a helyekre vidéken, ahová kampányolni mentél? Ugye, hogy nem.


2.02, Vadai: "Az egyetem téren 13.30-tól az október 23-ára kívánunk megemlékezni."- Hahaha... Ha Sztálin, Rákosi és Kádár élne, akkor ők meg a kommunizmus áldozatainak a megemlékezésére mennének el, ha Hitler élne, ő meg az Élet menetén venne részt. Persze...Hitelesek vagytok, mint a most fénymásolt papírpénz! A reklám meg jól jött nem? De azért a biztonság kedvéért megismételte. 13.30-kor...(Aztán a műsor végén újra.)


2.50, Juhász tisztázza, az egyesület az nem párt és meghívja Vadait a gyűlésre, aki erre csak hebeg.


4.46: Baumgartner földet ér, yeahhh!


4.57, Vadai: "...abban biztosan egyetértünk, hogy az Orbán-rendszert le kell váltani?"


6.07:, Szanyi: "...olyan óvodás ez az egész. Nekem az a véleményem, hogy aki a szabadság vágy iránt érez nosztalgiát, ami itt két éve gyakorlatilag megszűnt..." - ??? Talán összevertek megemlékezőket, gumilövedékkel lövöldöztek? Emberek vakultak meg? Igen. Csak abban téved a Szanyi kolléga, hogy ez nem két éve volt, hanem hat éve. Amikor éppen ők voltak kormányon. Beszanyás...


6.29, Szanyi: "...a kormány meg a maga szokásos fizetett statisztáival..." - már teljes a képzavar. A Fidesz egy igen gazdag párt lehet, ha kétharmadot le tudott fizetni. Csak nem ők is Ámerikából kapják a "pézzt"? Még jó, hogy nekik nincsenek ilyen statisztáik. Egyik kutya, a másik eb.


6.47-től Juhász reklamálja, hogy leóvodásozták, erre Szanyi közbevág, hogy "nem téged óvodásoztalak le", Vadaiból meg kitör a bizottságokból ismert "Vad-aaaaaai" és beleröffent a kis röfi: "Hát kit?" A butuska félreértette a helyzetet, a Juhászt akarta támadni, de ezzel pont a Szanyi ellen fordult. Néz is utána lefelé meg hümmög :D. De Szanyi megmagyarázza, rákeni a sajtóra - "okosan", mert éppen ők adnak lehetőséget neki kampányolni a tévében. Politikusok ezek? Tudjuk, nem azok.


7.18-tól Juhász elmondja, hogy a problémák nem két éve kezdődtek. Miközben sorolja az MSzP bűneit, az ATV nagyon profin egyszerre mutatja mindhárom politikust. Jó nézni, ahogy a két "hivatásosnak" leesik az álla a kemény szavak miatt és csak néznek maguk elé meredten. Jó ember ez a Juhász, hejjj! A Szanyi végül is egy fegyvert adott a Juhász kezébe az óvodás szóval, mert ezt ő most szépen ellenük fordította.
Vadai erre nem is tud semmit mondani - nem is lehetne -, hanem inkább hosszas monológba kezd a Milláról, hogy akkor az most egy egyesület-e vagy párt. Majd
9.09-től szintén Vadai: "...a szabadságot lerombolták...hogy szabadon lehessen választani..." - anyám! Ezeket a hazugságokat! Mindenkinek lehet véleménye a regisztrációról, de azt állítani, hogy emiatt ne lehetne az x-et oda húzni, ahová akarom az nem igaz. Már értem, hogy miért ment Ágika a Fletóhoz a DK-ba. Éjjel-nappal...


9.54, Vadai: "Orbán rendszerét a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció nélkül nem lehet leváltani, és aki ezt nem veszi észre..." - majd meglátjuk Ágika. Majd észre veszed: vagy le sem váltják, vagy nélkületek fogják.


11.04, Juhász:"...nem magától esett a nyakunkba Orbán Viktor...", aztán elmondja, hogy csak akkor érdemes összefogni, ha bizonyos feltételek teljesülnek, de csak azért nem, ami korábban volt, hiszen valamiért az emberek a kétharmadot megszavazták, mert elutasították az MSzP-t.
11.14, Vadai: "És talán már mára meg is bánták." - lehet, hogy az MSzP tényleg jól járt, hogy ilyen Vadai félék leléptek. Hogy lehet valaki ilyen buta pixsa? Az lehet, hogy az emberek csalódtak a Fideszben, de ahhoz már elég gyakorlottak, hogy ez nem azt kell, hogy jelentse, hogy visszahozzák a másik gyalázatot. Erről beszél Juhász is egyfolytában, nagyon értelmesen.


Az utolsó pár percben Szanyi mintha ott sem lenne. A tévés csajnak ez fel is tűnik - szóltak neki a fülesen? - és bevonja Szanyit egy "Ezek azért elég erős szavak..." kezdetű kérdéssel.
11.14-től Szanyi köpni-nyelni nem tud, elkezd mindenféléről beszélni, erre ez a II. Kálmán Olga (nagyon helyesen!) leállítja és felszólítja, hogy konkrétan a Juhász szavaira reagáljon. Nem tud.


14.15-től a riporternő elkezdi Juhászt sanyargatni: "Nem érez ellentétet...és mégis Bajnai Gordont kérik fel...?" Juhász nem beszél mellé: "DE, érzünk ellentétet." - na, ez az amit én elvárnék egy politikustól, az egyenességet. Folytatja:"...de nem lehet a politikai elitet az egyik napról a másikra lefejezni." - Jéé, ez tényleg így van. Aztán megmagyarázza, hogy miért Bajnai...és sorolja a mutyikat, mire
15.15, Vadai kétségbeesetten közbevág: "De miről beszélünk? Nem a múlttal kell foglalkozni!" - persze Ágika, azt jó lenne elfelejteni már, nem? Hiszen olyan mocskos és véres a múltatok. Azt hiszed, hogy az amnéziás szavazó újra rátok szavaz majd? Nem fog!


16.06, Juhász Vadaihoz: "...akkor maga nem demokratikusan gondolkodik és el sem fogadja, hogy van ilyen..." - bummm !!! Tiszta beszéd.Az emberek nagyon jól tudják, hogy a magukat demokratikusnak hívó emebrek/ pártok mennyire is azok. Semmennyire. Végre valaki, aki ezt meg is mondja nekik. El sem hiszem, hogy ez az ATV! Keményebb ez a műsor, mint amit sok jobbos tévén láthatunk! 


16.20-nál Vadai ismét előhúzza a "kétszer mondom el, nekem van igazam" kártyát: "Ön azt mondja, nem vagyok demokrata, de ez nincs így." - nem hát Ágika, te "demokrata" vagy. Csak az embereknek már tele van a törpük a ti "demokráciátokkal". Juhász éppen erről beszél, hogy az embereknek már nem kell se jobb, se bal oldal. És hiába jön az Ágika azzal, hogy "az emberek azt mondják Sárospatakon, hogy egy kis nyugalom kéne már végre", ezt nem hiszi el senki. Mert az emberek azt mondják, hogy ti szítjátok a feszültséget.

16.30, Vadai szintén a sárospatakiak véleményének ad hangot, miszerint az embereknek reményre van szükségük. Nem Miss Röfi, az embereknek pénzre van szükségük. A reményekkel már tele van a padlás: reménykedtünk a rendszerváltásban, az MDF-ben, az MSzP-ben háromszor is, a Fideszben kétszer, a KDNP-ben, a Kisgazdákban, a Szadeszben, az LMP-ben... Elég volt!

Miután már-már kabaréba illő jelenetek zajlottak le, azt hittem, hogy nincs lejjebb, de Szanyi még rá tudott tenni:
17.10, Szanyi: "Van egy mondatom. Ezt még élő ember nem tudta megcáfolni. 2002 és 2010 között ez az ország többet fejlődött, mint történelme folyamán bármelyik másik egybefüggő nyolc esztendeje folyamán. Mi az Istennek kell ezt pocskondiázni?" - Miért is? Ha ezt egy külföldi kérdezné, még hagyján. De mi itt élünk és tudjuk. Építeni, hitelből, a hülye is tud. Ettől még az emberek élete nem lett jobb. Sőt!

18.35, Juhász: "....elhiszem, hogy rengeteg pénzt elköltöttek, de ezek mind a korrupcióról szóltak." Erre Szanyi közbevág: "Milyen korrupcióról?" LOLOLOLOL Nincsenek ezek hozzászokva ahhoz, hogy valaki így szembemondja a bűnöket. És innentől kezdődik a rally!
- Juhász Szanyihoz: "Nem volt korrupció a szocialista kormányzás alatt? Akkor kérdezze már meg Vadai Ágnest, hogy miért léptek ők ki a szocialista pártból! Mi volt az állítása a Demokratikus Koalíciónak létrejöttekor..." És innentől a két kommer letámadja Juhászt, de tartalmilag nem tudnak semmit mondani. Juhász folytatja: "Az volt az állítása Vadai Ágneséknek, hogy a Fidesz és az MSzP pártpénztárnokai összejátszanak."
Ezután  Vadai csak ismételgeti az az egy lózungot, amit eddig: "Minket több dolog köt össze, mint magát, Szanyi képviselő urat és engem a Fidesszel.." Erre Juhász újra elmondja, hogy nem akar a Milla még egy olyan időszakot, mint ami volt."Nem érdekünk csak úgy összehozni a szavazókat, hogy ugyanaz maradjon minden, mint a Fidesz alatt. ... A választók pontosan tudják, hogy én nem hülyeségeket beszélek most. Én Borsodban járok egyfolytában, ott mondhatják, hogy felépítették az iskolákat, de ezek az emberek ott élnek. Látják, hogy elmennek a kórházba, milyen a kiszolgálás. Mennek az autópályán és ma már négyezer forintot fizetnek egy útra; mondhatjuk, hogy mennyit öltünk bele, de ezek az emberek nem tudnak megélni. Nem hülyék. Ne nézzük őket hülyének!" - riporternő gyorsan le is állítja Juhászt, tartva talán a harmadik világháború kitörésétől, de minimum egy forradalomtól. Gyors reakciót kér, a "profi" politikusok elismételik a betanult és már agyonrágott paneleket...

A végén még kiderült, hogy az LMP is meghívott volt, de "ők nem akartak részt venni ebben a vitában". Ennyit is érnek kb.

Szanyiék hazai pályán kaptak ki. Azt hitték, az otthon melege majd őket segíti, a haza pálya majd nekik lejt, erre beleszaladtak egy akkora maflásba, hogy csak na.

A kérdés már csak az: egy juhász kéne a nyájnak?

Juhásznak az a baja talán, hogy nem ismerik széles tömegek. De minek neki a Bajnai? Az a Bajnai, akit a fél ország utál az MSzP-s kötődése, a libásokkal való kiszúrása és az amerikai kapcsolat miatt. Juhász megállhatna a saját lábán is. Van karizmája, jól gondolkodik és beszél. Ha a Milla kilépne az eddigi bohóckodásokból, mint pl. alternatív köztársasági elnök választás volt, akkor sikeres lehetne.

Be kell vallanom, hogy amikor elkezdtem nézni a videót, akkor elég szkeptikus voltam. Arra számítottam, hogy majd egy jót kedélyeskednek az "urak-hölgyek" (1 hölgy, igaz felér 2-vel). Erre azt látom, hogy Juhász tökösen kiállva az elveiért, értelmesen és érthetően (!) megmondta, hogy mi is a Milla lényege. A végére már-már Milla szimpatizáns lettem. Annyit mindenképpen elértek, hogy ezentúl jobban követem az eseményeket. Például megnézem élőben őket, 23-án. Nem, az egyetem térre nem megyek...

"Juhász Péter for president!"- ezt éreztem közvetlenül a műsor után.

UPDATE - kijavítottam és betoldottam még pár dolgot...

Azóta jött a hír, hogy  "Vadai konkrétan lefasisztázta a miniszterelnököt az amúgy csendesen csordogáló parlamenti ülésen." - írja az index.hu. Persze, Ő a demokrata. Ha megmondják neki, hogy mégsem, akkor ő nem úgy gondolja. Kár, hogy az index cikkében még a régi kép van róla, az új haj tényleg előnyösebb neki.

.

6 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://commentallok.blog.hu/api/trackback/id/tr414849831

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.15. 16:30:42

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kim Wilde 2012.10.15. 16:37:44

"6.07:, Szanyi: "...olyan óvodás ez az egész. Nekem az a véleményem, hogy aki a szabadság vágy iránt érez nosztalgiát, ami itt két éve gyakorlatilag megszűnt..." - ??? Talán összevertek megemlékezőket, gumilövedékkel lövöldöztek? Emberek vakultak meg? Igen. Csak abban téved a Szanyi kolléga, hogy ez nem két éve volt, hanem hat éve. Amikor éppen ők voltak kormányon. Beszanyás..."

Ezért engedd meg, hogy átnyújtsam a Trollshit Nagydíjat a Lófasszal.

A "gumilövedék" és a "Beszanyás" nyelvi játékért pedig a Közönségdíjat.

CommentAllOk · http://commentallok.blog.hu/ 2012.10.15. 20:09:28

Kim Wilde, miért szerinted éles lőszer volt? Bár ezektől az is kitelne.

A vándordíjat, amit meg valaha valahol kaptál, csak tartsd meg magadnak!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.10.15. 23:07:44

2.02, Vadai: "Az egyetem téren 13.30-tól az október 23-ára kívánunk megemlékezni. ...Hitelesek vagytok, mint a most fénymásolt papírpénz!
- Vadai Ágnes 1974 februárjában született. Miért nem emlékezhet 1956 hőseire? (Ha idézel, zárd is le az idézetet, mert ötször kellett átolvasnom, mire rájöttem, nem Vadai röhög)

6.07:, Szanyi:
Talán összevertek megemlékezőket, gumilövedékkel lövöldöztek?
- Nem, de osztályvezető főorvosokat lefokoztak, mert nem voltak hajlandóak jelenteni a beosztottjaikról. Nem 40 éve, még 40 napja sem.

6.29, Szanyi: "...a kormány meg a maga szokásos fizetett statisztáival..."
- Múzeumkert?
www.origo.hu/itthon/20110315-penzert-szerveztek-kozonseget-a-marcius-15ei-unnepsegre.html

"Vadaiból meg kitör a bizottságokból ismert "Vad-aaaaaai" és beleröffent a kis röfi: "
- ???

""...a szabadságot lerombolták...hogy szabadon lehessen választani...""
- Jó lenne, ha lerombolták és hogy szavak közötti részt is leírtad volna, mert így finoman fogalmazva is unterblikkes.

9.54, Vadai: "Orbán rendszerét a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció nélkül nem lehet leváltani, és aki ezt nem veszi észre..."
- Ebben (sajnos) igaza van. - Egyenlőre. Remélem.

11.04, Juhász:"...nem magától esett a nyakunkba Orbán Viktor..."
- Ez is igaz. - Mondjuk a hülye nép is tehet róla, amely 90 óta indulatból, valami/valaki ELLEN szavaz.

"valamiért az emberek a kétharmadot megszavazták, mert elutasították az MSzP-t."
- Kétharmadot hozott a parlamenti matematika. A szavazattöbbség 52% körüli volt. Juhász egyértelműen csúsztat. Az emberek nem a kétharmadot szavazták meg, hanem a szocikat szavazták le. Bár már az 52%-nak a fele jobban bánja, mint a kutya, mely hatnál többet kölykedzett.

"Hogy lehet valaki ilyen buta pixsa? Az lehet, hogy az emberek csalódtak a Fideszben, de ahhoz már elég gyakorlottak, hogy ez nem azt kell, hogy jelentse, hogy visszahozzák a másik gyalázatot."
- Dunaföldvár
- Sopron
-....

CommentAllOk · http://commentallok.blog.hu/ 2012.10.16. 08:44:33

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

2.02, Vadai: "Az egyetem téren 13.30-tól..."
- Köszi az észrevételt, ezt javítottam

"- Vadai Ágnes 1974 februárjában született. Miért nem emlékezhet 1956 hőseire?" - azért, mert az annak idején a forradalmat elnyomók mai reinkarnációjának a szekértolója.

"- Nem, de osztályvezető főorvosokat lefokoztak, mert nem voltak hajlandóak jelenteni a beosztottjaikról. Nem 40 éve, még 40 napja sem." - mondjuk ez a blog éppen arról szól, hogy egyik kutya, másik eb.

"6.29, Szanyi: "...a kormány meg a maga szokásos fizetett statisztáival..."
- Múzeumkert?
http://www.origo.hu/itthon/20110315-penzert-szerveztek-kozonseget-a-marcius-15ei-unnepsegre.html" - renben, ezt áthúztam. Igazából itt is az a lényeg, hogy Szanyi elfelejti, hogy ilyet ők is csináltak.

"Vadaiból meg kitör a bizottságokból ismert "Vad-aaaaaai" és beleröffent a kis röfi: "
- ??? - Nem láttad még Vadait ordítani a parlamentben, vagy valmai vizsgálóbizottságban?

""...a szabadságot lerombolták...hogy szabadon lehessen választani...""
- Jó lenne, ha lerombolták és hogy szavak közötti részt is leírtad volna, mert így finoman fogalmazva is unterblikkes. - A blog a videó linkjével kezd. Arra számítottam, hogy először mindenki végignézi, illetve ha nem, akkor odalépteti a megfelelő részhez. Ezért írtam ki az időket. Nem akartam legépelni az egész szöveget!

9.54, Vadai: "Orbán rendszerét a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció nélkül nem lehet leváltani, és aki ezt nem veszi észre..."
- Ebben (sajnos) igaza van. - Egyenlőre. Remélem.

11.04, Juhász:"...nem magától esett a nyakunkba Orbán Viktor..."
- Ez is igaz. - Mondjuk a hülye nép is tehet róla, amely 90 óta indulatból, valami/valaki ELLEN szavaz. - Persze, hogy igaz. Ezeket a gondolatokat nem azért emeltem ki mert igaz/hamis, hanem mert érdekesnek találtam.

"valamiért az emberek a kétharmadot megszavazták, mert elutasították az MSzP-t."
- Kétharmadot hozott a parlamenti matematika. A szavazattöbbség 52% körüli volt. Juhász egyértelműen csúsztat. Az emberek nem a kétharmadot szavazták meg, hanem a szocikat szavazták le. Bár már az 52%-nak a fele jobban bánja, mint a kutya, mely hatnál többet kölykedzett. - A kétharmad az a "kétharmad". Olyan kifejezés, mint az "elmúltnyolcév". Szerintem ebbe nem kell belekeverni a választási matematikát.

""Hogy lehet valaki ilyen buta pixsa? Az lehet, hogy az emberek csalódtak a Fideszben, de ahhoz már elég gyakorlottak, hogy ez nem azt kell, hogy jelentse, hogy visszahozzák a másik gyalázatot."
- Dunaföldvár
- Sopron
-.... " - a földvári eset azért nem egyértelmű: független jelölt (hiába megyei mszp-s), ezer éve a helyi politikában, szeretik az emberek, a Fidesz jelölt meg elbénázta, pl. nem ment el a tévévitára. Egyébként is kb. a negyedét vagy ötödét nyerték eddig meg a szocik az ilyen helyi előrehozott választásoknak. Ebből messzemenő dolgokra még nem lehet következtetni.
Rendben mennek az ország dolgai? Nem. Ezért vagyunk itt a blogtérben.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.10.16. 12:58:23

@CommentAllOk:

"- Vadai Ágnes 1974 februárjában született. Miért nem emlékezhet 1956 hőseire?" - azért, mert az annak idején a forradalmat elnyomók mai reinkarnációjának a szekértolója."
-- Te tudod, hogy akinek a szekerét tolod, kinek a reinkarnációja? Egyáltalán: Biztos ez, hogy az MSZP az egykori MSZMP reinkarnációja? Hidd el, nem.

"- Nem, de osztályvezető főorvosokat lefokoztak, mert nem voltak hajlandóak jelenteni a beosztottjaikról. Nem 40 éve, még 40 napja sem." - mondjuk ez a blog éppen arról szól, hogy egyik kutya, másik eb."
-- Finomítok: Az egyikük próbál tanulni a másiktól. A másik nem tanul semmit, de nem is felejt semmit.

"6.29, Szanyi:- renben, ezt áthúztam. Igazából itt is az a lényeg, hogy Szanyi elfelejti, hogy ilyet ők is csináltak."
--Korrekt.

"Vadaiból meg kitör a bizottságokból ismert "Vad-aaaaaai" és beleröffent a kis röfi: "
- ??? - Nem láttad még Vadait ordítani a parlamentben, vagy valmai vizsgálóbizottságban?"
-- Nem.

""...a szabadságot lerombolták...hogy szabadon lehessen választani...""
- Jó lenne, ha lerombolták és hogy szavak közötti részt is leírtad volna, mert így finoman fogalmazva is unterblikkes. - A blog a videó linkjével kezd. Arra számítottam, hogy először mindenki végignézi, illetve ha nem, akkor odalépteti a megfelelő részhez. Ezért írtam ki az időket. Nem akartam legépelni az egész szöveget!"
-- Jogos. Éjjel már nem volt kedvem videózni, munkában nem tudok. Majd megnézem valamelyik nap.

"- A kétharmad az a "kétharmad". Olyan kifejezés, mint az "elmúltnyolcév". Szerintem ebbe nem kell belekeverni a választási matematikát."
-- Nem értek vele egyet, de elfogadom.

- Dunaföldvár
- Sopron
a negyedét vagy ötödét nyerték eddig meg a szocik az ilyen helyi előrehozott választásoknak.
-- A tendencia egyértelmű. - Sajnos.
süti beállítások módosítása